zaterdag 20 maart 2010

Joop

Traditiegetrouw werd vandaag, het begin van de lente, de Joop Zoetemelk Classic gereden. Dit is de officiƫle toerversie van de Eneco ronde van het Groene Hart die een dag later van start gaat. Ik was vanmiddag te gast bij de organisator, de Leidse Ren- en Toervereniging Swift, de club waar Joop Zoetemelk nog steeds lid van is.

De hele familie Zoetemelk was vanmiddag uit Frankrijk gekomen om dit mooie wielerevenement bij te wonen. Er verschenen bijna 3000 deelnemers aan de start en ondanks de regen werd het een mooi en sportief evenment zonder noemenswaardige problemen.

In de kantine van Swift werden onder leiding van sportjournalist en Zoetemelkkenner Fred van Slogteren samen met Joop verhalen opgehaald uit het verleden. Ook te gast was Nico Dijkshoorn, de huisdichter van het TV programma de wereld draait door. Hij sprak een ode uit aan de sportman Joop Zoetemelk die ik voor u op You-tube heb gezet. Dijkshoorn was in staat de menigte in de Swift kantine helemaal stil te krijgen met zijn gedicht. De beeldkwaliteit is matig en de geluidsinstallatie haperde, maar voor de echte fan nog steeds de moeite waard.Tot ziens.

1 opmerking:

  1. In weerwil van hetgeen Nico Dijkshoorn beweerd was de mop dat Joop zoetemelk altijd even wit in Parijs aankwam als hij vertrok omdat hij al die tijd in de schaduw van Merckx had gefietst.

    BeantwoordenVerwijderen