woensdag 13 januari 2010

BDO

Op het Leidse bedrijventerrein aan de Rooseveltstraat is, naast de Sligro, het kantoor van BDO te vinden. In dit bedrijf zwaaien de belastingadviseurs, accountants en consultants de scepter. Ik was hier vandaag te gast voor een bedrijfsbezoek. Ik werd ontvangen door Ron van Eijk en Maikel Rekelhof, beide partners bij dit bedrijf. Ron is bovendien lid van de Raad van Bestuur van BDO Nederland.

Beide heren spreken steevast over 'de grote vier' wanneer het gaat over de marktleiders in Nederland. BDO behoort niet tot die kopgroep, maar dat ziet men bij BDO vooral als een voordeel. Juist door die kleine en flexibele organisatie staat men dichter bij de klant. Men gelooft sterk in een persoonlijke benadering; sterke relaties met de cliƫnten en op maat gemaakte oplossingen. Bij BDO stelt men zich tot doel om oplossingen te bieden voor complexe vraagstukken op administratief gebied, zodat de ondernemer zich kan richten op zijn of haar doelen en ondernemerschap.

In Leiden is BDO marktleider, zo begrijp ik van beide heren. Daardoor heeft men in het kantoor aan de Rooseveltstraat een bijzondere kijk op de stand van zaken in de Leidse economie en dan in het bijzonder het midden- en kleinbedrijf. Voor mij een goede gelegenheid om tijdens dit bezoek eens goed door te vragen over de stand van onze stedelijke economie. Hieruit krijg ik overigens een bevestiging van de stelling dat de Leidse economie er nog steeds goed voor staat in vergelijking met veel andere steden. Bij de Leidse vestiging van BDO heeft men in het afgelopen jaar slechts 1 faillissement hoeven te begeleiden.

Wie denkt dat er achter de gevel van dit kantoor een saai kantoor schuil gaat, heeft het overigens behoorlijk mis. Ik kwam binnen in een sfeervol gebouw met een soort bruin cafe, een uitgebreide keuken, kunst en grote vakantiefoto's van de medewerkers in de gangen en sfeervol ingerichte kantoren. De vergadertafel van Ron van Eijk was ooit een zwaard van een oude zeilschuit en in de hoek van zijn kamer stonden 6 vliegtuigstoelen als gezellig zitje (zie foto).

Dat ze ook humor hebben bij BDO bleek bij een rondgang langs de verschillende vergaderkamers. Deze dragen allemaal een naam van een voormalig Amerikaanse president. Behalve de Clintonzaal, daar is de rookruimte gevestigd.

Tot ziens.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten