woensdag 20 januari 2010

Convenant

Mede dankzij het onvolprezen Leids Ondernemersfonds kent onze stad op vrijwel elk gebied in de stad waar ondernemers werken een ondernemersvereniging. Zowel gemeente als ondernemers hebben daar voordeel bij. In mijn rol als wethouder Economische Zaken schuif ik met enige regelmaat aan bij de bestuursvergaderingen van deze verenigingen. Dat geeft mij een goed inzicht in wat de gemeente kan doen om ervoor te zorgen dat ondernemers kunnen ondernemen.


Vanmiddag ben ik aangeschoven bij een overleg van de ondernemersvereniging aan de Rooseveltstraat. Het afgelopen jaar hebben we gekeken naar de wensen van de ondernemers in dit gebied met betrekking tot de inrichting. Op basis daarvan hebben we een plan van aanpak gemaakt en inmiddels zijn de stratenmakers aan de slag om de verbeteringen uit te voeren. Mooi resultaat dus, maar daarmee zijn we er nog niet. Ook op het gebied van veiligheid kan er nog veel verbeteren.

Tijdens ons gesprek kwam er een convenant uit 2008 op tafel waarin gemeente, politie, brandweer en ondernemers afspraken hadden gemaakt om samen de handen uit de mouwen te steken om het gebied veiliger te maken. Daar bleek nu, anderhalf jaar laten echter weinig van terecht gekomen.

Het afsluiten van convenanten lijkt een beetje een modeverschijnsel. Er gaat geen collegevergadering voorbij of er staat wel weer een nieuw convenant op de agenda. Elke keer wel weer goed voor een mooi persbericht inclusief feestelijke foto van de ondertekening. Van de meeste convenanten hoor je achteraf nooit meer iets. Dat lijkt ook hier aan de hand.

Gelukkig staan er namen en handtekeningen onder zo'n mooi document. Daardoor hebben we vanmiddag afgesproken om alle ondertekenaars op korte termijn weer om de tafel gaan halen om samen eens na te gaan waarom gemaakte afspraken hier niet gewerkt hebben. Ik ben benieuwd wat daar uit gaat komen.

Na afloop mocht ik samen met het bestuur nog even op de foto.


Tot ziens.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten