vrijdag 15 januari 2010

Nieuwe stijl

Sport is mooi, om zelf te doen maar ook om er als toeschouwer van te genieten. In Leiden zijn sporters die zich topsporter mogen noemen en daarom ook regelmatig in de media verschijnen. Leidenaren zijn trots op die mensen. Een keer per jaar zetten wij onze topsporters in het zonnetje tijdens de Leidse Sportverkiezingen van het jaar. Vanavond was ik voor de derde keer aanwezig bij deze verkiezingen. Net als vorig jaar waren er winnaars, maar dat was zo ongeveer de enige overeenkomst met vorige jaren. Vanavond waren de Leidse Sportverkiezingen van het jaar Nieuwe Stijl in Corpus. De organisatie was in handen van de Leidse Sport Federatie, de Leiden Marathon en Scheffer team.

Met bijna 350 mensen konden we genieten van een avondvullend programma waarin naast sport plaats was gemaakt voor muziek en theater. De presentatie van de avond was in handen van Albert Mantingh, sportverslaggever bij RTL.

Zelf mocht ik vanavond de nieuwe naamvan 'Huis van de Sport' bekend maken. Kijkt u zelf maar. Draai daarvoor eerst de volumeknop van uw computer een stukje harder en klik dan hier onder.Daarna werden de prijzen uitgereikt. De gelukkigen waren:

Sportploeg van het jaar: Het dameswaterpoloteam van ZVL
Sportvrouw van het jaar: Iefke van Belkum
Sportman van het jaar: Jaap Schouten

Voor de oplettende lezers komt dit lijstje natuurlijk bekend voor. De uitkomst is precies hetzelfde als vorig jaar en het jaar daarvoor. Het zijn natuurlijk ook geweldige sporters.

Tot ziens.

1 opmerking:

  1. Corpus. Een mooie, toepasselijke latijnse naam voor de Oegstgeestse interactieve attractie. Maar wat een belachelijke naam voor het huis van de sport. Of Rembrandt ooit aan sport heeft gedaan? Zijn biografie geeft daar in ieder geval geen uitsluitsel over. Welk (Leids?) communicatiebureau heeft daar zijn gebrek aan inspiratie op losgelaten? Waarom heeft de wethouder geen prijsvraag onder het publiek uitgeschreven waar -ongetwijfeld- een originelere naam uit zou zijn gerold? Komaan, is dit nu het beste waarmee men kon komen? Als ik dan toch een hint mag geven: de geplande locatie ligt dicht bij de plek waar vroeger een Romeinse herebaan lag die naar de noordelijkste nederzetting in ons land leidde. Wat vindt de heer Witteman van de naam ´Limes sport -en evenementenhal´? In ieder geval zal het verband met een goede lichamelijke conditie duidelijker zijn dan de associatie met Rembrandt. De Romeinen lieten hun voetsoldaten immers over hun ´limes´ lange afstanden afleggen hetgeen ongetwijfeld een sterke conditie opleverde.

    BeantwoordenVerwijderen