woensdag 27 januari 2010

Terma

Onlangs opende het Leidse Expatcenter haar deuren om nieuwe werknemers van internationale bedrijven in Leiden de weg te wijzen. Sinds enige tijd kennen we in Leiden het ondernemersnetwerk Leiden International, een netwerk voor internationale bedrijven uit onze regio. Vandaag bracht ik een werkbezoek aan Terma een internationaal bedrijf dat al vele jaren gevestigd is aan het Leidse Schuttersveld.

Terma ontwikkelt en produceert hightech oplossingen, systemen en producten voor zowel militaire als civiele afnemers. Ze maken producten die zijn ontwikkeld voor gebruik in extreme bedrijfskritieke situaties. Daarbij moet u vooral denken aan onderdelen voor vliegtuigen, radarinstallaties en ruimtevaartequipment. Bij het concern, waarvan het hoofdkantoor in Denemarken staat, werken wereldwijd ruim 1000 mensen. Vanuit het Leidse kantoor bedienen zo'n 40 mensen de Europese markt. Leiden is een prima vestiging vanwege de snelle verbinding met Schiphol, de Haagse ministeries en de Spacescience cluster in Noordwijk en Leiden.

Terma is weer een goed voorbeeld van een kennisintensief bedrijf dat zich al meer dan 30 jaar heel goed thuis voelt in onze sleutelstad.

Tot ziens.

1 opmerking:

  1. yea great Do the job

    --------------------------------------------
    Los Angeles 华人
    Also welcome you!

    BeantwoordenVerwijderen