zaterdag 7 mei 2005

Generation

Vanmorgen even in het dorp geweest om de (her) opening te verrichten van het plaatselijke jongerencentrum. Ooit begon ik mijn bestuurlijke leven als voorzitter van een jongerencentrum, dus ik heb wel iets met dit werk. Het is belangrijk dat jongeren iets voor zichzelf hebben. Een centrum waar ze zelf activiteiten kunnen ontplooien, liefst zonder al te veel bemoeienis van de gemeente natuurlijk, maar wel met een beetje (financiele) ondersteuning als het kan. Dat levert altijd discussie op en zo hoort het ook. Wanneer jongeren met goede plannen komen en daar zelf ook voor 100% achter staan dan is er altijd wel een oplossing te vinden, zo is mijn ervaring.

Behalve een nieuwe naam hebben de jongeren ook de binnenkant van hun ruimte in het Trefpunt flink onder handen genomen. Er is door een grote groep vrijwilligers hard gewerkt en het resultaat ziet er goed uit.

Omdat ook jongeren ouder worden, verandert om de zoveel jaar ook de groep vrijwilligers. Daarmee verandert ook de identiteit van het centrum gemiddeld elke 4 of 5 jaar. Vandaar de opening van vandaag. De nieuwe naam: Generation.

De jongeren hebben een hele feestweek geprogrammeerd rondom deze heropening. Jammer dat het weer vandaag een beetje tegen zat, maar dat komt vast helemaal goed de komende week. Het programma ziet er in ieder geval goed uit. Complimenten!

Prettig weekend verder.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten