dinsdag 17 mei 2005

Mysterieuze columnist

Na een lang pinksterweekend afwezig vanmorgen de dag begonnen met de gebruikelijke vergadering van het college van burgemeester en wethouders. De gebruikelijke besluiten, dit keer niets om u op deze plaats mee lastig te vallen.

Na het college de post van de afgelopen dagen doorgewerkt. Daar trof ik een exemplaar van het blad Rijnstreek Business. Dit is een zakelijk magazine dat verschijnt in de regio’s Duin- en Bollenstreek, Leiden en Rijn- en Veenstreek. De lezersdoelgroep bestaat uit ondernemers, managers en ambtelijke bestuurders. Omdat dit blad over het algemeen wel de moeite van het lezen waard is, heb ik het ook deze keer even doorgenomen. Mijn oog viel op een column onder de kop Nartaal. De schrijver gaf in dit stukje zijn of haar visie op de fusie van de gemeenten Voorhout, Sassenheim en Warmond en vroeg zich af of de samenvoeging van bovenaf door de strot werd gedrukt, of dat het fusietij de komende tijd alsnog gekeerd zou gaan worden. Het was in mijn ogen zo'n ongenuanceerd, eenzijdig artikel en slecht artikel dat ik graag eens met de schrijver van gedachte had willen wisselen. Maar helaas, bij het artikel stond geen naam en navraag bij de redactie leerde me dat men die naam ook niet vrij kon geven. Dat had men moeten beloven aan de schrijver omdat deze alleen onder volstrekte anonimiteit vrij was om zijn/haar mening te geven......

Ik durf in alle openheid de stelling aan dat de op handen zijnde fusie goed is voor de betrokken gemeenten, en zeker ook voor de doelgroep van het betreffende blad (de ondernemers binnen Teylingen). Jammer dat ik een open discussie hierover niet aan kan gaan met deze anonieme columnist. Ik nodig hem of haar graag uit om via dit dagboek alsnog te reageren. Dat is beter dan in anonimiteit onzin te blijven verkopen. (Ik zal de betreffende column een paar weken op mijn site zetten onder de button 'persberichten' en dan helemaal onderaan.)

Vanmiddag hadden we de eerste serie sollicitatiegesprekken met kandidaten voor de beoogd gemeentesecretaris van de nieuwe gemeente. Het is een klus waarvoor ik deze week nog flink wat tijd zal moeten vrijmaken.

Tenslotte hebben we de middag afgesloten met een 'fotogelegenheid' voor de plaatselijke en regionale pers. In Voorhout is men begonnen met de aanleg van een glasvezelkabel naar het gemeentehuis van Sassenheim. Via deze belangrijke verbinding zullen de twee gemeentehuizen volgend jaar moeten communiceren. En alsof de drie burgemeesters eensgezind de benodigde sleuf helemaal zelf gingen uitgraven, hebben we voor de camera's geposeerd.

Morgen ben ik de hele dag in de gemeente Hierden voor deel 1 van de leergang "Zicht op de Veiligheidsketen". Ik ga me verder verdiepen in het onderwerp crisisbestrijding. U leest het allemaal morgenavond.

Tot dan.

2 opmerkingen:

 1. Marc,
  Het smijten met citaten (wartaal) door deze nar om zijn gelijk te bewijzen is niet effectief. De voorstanders kunnen dat ook. Het gaat om de inhoud. Het is de burger toch duidelijk dat de gemeente het ideale uitvoeringsorgaan is van het Rijk. Nu mogen we misschien ook de WW-regeling over nemen van die organisatie met de goudgerande toiletpot. Om het Rijk als klant goed te kunnen bedienen hebben we een grotere organisatie nodig. Het voornemen is ook aan de lokale klantenkring te blijven denken. Maar weet de klantenkring ook dat het Rijk voor 91% van de gemeentelijke inkomsten zorgt? Wie betaalt bepaalt. Geen OZB, geen Zwitsers (huursoldaten/ambtenaren) die voor lokale dienstverlening zorgen.
  Een Nar moet ons de spiegel voorhouden, dus mag de Nar aan alle tegenstanders de vraag stellen wie de meeste behoefte heeft aan een krachtige gemeente?

  Hartelijke groeten,

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Waarom wartaal?? Omdat je het niet met deze stukjes eens bent?? Feit blijft dat een meerderheid in Warmond en Voorhout TEGEN de fusie is en was en blijft, ook ik!!
  En waarom verkoopt ie onzin?? De 'nar'gebruikt een aantal citaten van iemand anders en geeft daarna zijn eigen mening, is dat dan onzin?? Nee we leven in een vrije wereld waar een mening gerespecteerd dient te worden ook al ben je het er niet mee eens!! Ik ben het wel direct met je eens dat de 'nar'zich bekend dient te maken om inderdaad een open gesprek en wisseling van gedachten te kunnen voeren.
  Wie kan mij nu eens duidelijk maken wat de voordelen zijn van een fusie, want tot nu toe heeft niemand mij en vele met mij van het nut kunnen overtuigen.
  Groeten Gina Blok

  BeantwoordenVerwijderen