donderdag 5 mei 2005

Keep them rolling

Vandaag viert ook Warmond de bevrijding van de Duitse bezetter, nu 60 jaar geleden. Dat begon vandaag al om 08.00 uur met het blazen van het reveille vanaf de oude toren. Maakt u zich geen zorgen, zo vroeg was ik vanmorgen m'n bed niet uit. Voor de Warmondse senioren was er vanaf 10.00 uur koffie in het Trefpunt. Tegen de middag volgden de rommelmarkt, het spellencircus etc. Zelf heb ik na enig aandringen plaats genomen in een oude BMW zijspan voor het ringsteken. Ik zal u hier maar niet lastig vallen met de resultaten, maar ik zat ver van de prijzen af dit keer.

Rond 14.30 uur kwamen de lopers met het bevrijdingsvuur het dorp binnen. 20 dappere Warmondse vrouwen en mannen zijn de afgelopen nacht met het bevrijdingsvuur uit Wageningen naar Warmond gelopen. Een afstand van 120 kilometer waarvan de lopers ieder gemiddeld zo'n 30 kilometer in estafette achter de rug hadden. Een ware prestatie zou ik zo zeggen. Ze kwamen voldaan aan de eindstreep om het bevrijdingsvuur te ontsteken. Als burgemeester mocht ik ze welkom heten en een kleine attentie overhandigen namens de gemeente Warmond.

Daarna trok een bonte stoet oude legervoertuigen van 'Keep them Rolling' door het dorp. Vele tientallen jeeps, vrachtauto's en motoren trokken voorbij aan de honderden toeschouwers langs de route. Er zaten veel bijzondere voertuigen bij. De meeste bemanningen waren ook in oude uniformen gestoken. Compleet met de kenmerkende sigaren zagen ze er weer uit als echte bevrijders.

Tot morgen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten