dinsdag 22 november 2005

Margrietenlaan


De bevolkingsadministratie is een van de belangrijkse administraties van de gemeente. Binnen de gemeente noemen we dit de Gemeentelijke Basisadministratie ofwel GBA. De GBA is in 1994 geïntroduceerd als volledig geautomatiseerde administratie van persoonsgegevens om van een persoon de administratieve levensloop te kunnen vastleggen en bij te houden. Onderdeel van deze gegevens vormen de adressen van onze inwoners.

Als gevolg van de fusie worden met ingang van 1 januari aanstaande de GBA gegevens van Sassenheim, Warmond en Voorhout samengevoegd in een bestand van de gemeente Teylingen. Een van de zaken waarmee we bij een dergelijke samenvoeging te maken krijgen is het feit dat sommige straatnamen meer dan 1 keer voorkomen. Zo hebben we in de gemeente Teylingen straks 3 Margrietenlanen. Om problemen hiermee te voorkomen hebben we vandaag besloten dat de toevoeging van de gemeentenamen straks in het GBA gewoon gehandhaafd zal blijven. Onze inwoners blijven dus ook na de fusie in administratieve zin wonen in Voorhout, Sassenheim of Warmond. Het enige verschil is dan dat er geen sprake meer is van een zelfstandige gemeente, maar van een gemeentedeel.

Ook de mensen van TPG-Post krijgen te maken met dubbele straatnamen. TPG lost dat op door verschil te maken tussen de 'woonplaats' en de 'gemeente'. Inwoners van Warmond houden dus na de fusie ook Warmond als woonplaats.Vanmiddag kreeg ik 3 studenten op bezoek die in Leiden journalistiek studeren. In opdracht van Radio West maakten zij een reportage over de fusie.

Daarna had ik overleg met onze brandweer over de manier waarop we een onveilige situatie in het dorp gaan aanpakken. Ik eindigde de middag net als gisteren met een bezoekje aan een 55-jarig bruidspaar.

Vanavond heb ik de dag afgesloten met een bijeenkomst van het comite 'Dag Warmond'. Deze groep, waaraan een aantal Warmondse verenigingen en politieke partijen deelnemen, werkt aan het feestprogramma voor het einde van het jaar. Binnenkort komen we met het programma voor deze dag naar buiten.

Tot morgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten