dinsdag 29 november 2005

Op de foto

De wekelijkse vergadering van het college van Burgemeester en Wethouders duurde vandaag niet echt heel lang. Onder andere hebben we een besluit genomen over de spoedvervanging van een brug in het buitengebied, een vervangingsinvestering in het rioolsysteem en de aanleg van waarschuwingslichten voor de scheepvaart op het Joppe. Dat laatste was nog een oude wens die nu in vervulling gaat en die de veiligheid op het water weer wat vergroot.

Vandaag is een eerste begin gemaakt met het leegruimen van de kasten op mijn kamer. Als de fusie straks een feit is zal het gemeentehuis in Warmond worden afgestoten en moet alles leeg zijn. Wat in de loop der tijd aan documenten en andere zaken binnen mijn kamer is verzameld en bewaard moet blijven gaat naar het gemeentelijk archief. De rest gaat naar het oud papier of in een verhuisdoos naar de kamer van de nieuwe burgemeester van Teylingen.

Vanmiddag ging ik in Sassenheim op de foto met mijn twee collega burgemeesters. Alle inwoners van de gemeente Teylingen krijgen in de loop van december een informatieboekje in de bus met allerlei wetenswaardigheden over de nieuwe gemeente. In dit boekje zit een foto van de drie burgemeesters met ambtsketen. Het is ook een bijzondere foto omdat een burgemeester zijn of haar ambtsketen alleen mag dragen binnen de grenzen van de eigen gemeente. Als er al een reden is om de ambtsketen buiten de gemeente te dragen dan mag dat alleen nadat de burgemeester van de betreffende gemeente daar toestemming voor heeft gegeven.

Na afloop van de fotosessie hebben we in Sassenheim met vertegenwoordigers van de bonden een verkennende bespreking gehad over de secundaire arbeidsvoorwaarden voor de nieuwe gemeente. De verschillen die nu nog per gemeente bestaan moeten straks gelijk getrokken worden. We zijn er nog niet helemaal uit, binnenkort praten we verder.

De stemmachine stond vanmiddag al opgesteld in het gemeentehuis in Warmond. Morgen zijn de verkiezingen voor de nieuwe gemeenteraad van Teylingen. Best spannend!

Tot morgen in het stembureau!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten