vrijdag 2 december 2005

Verkiezingsuitslag definitief

De burgemeesters van Sassenheim, Voorhout en Warmond vormen samen de bezetting van het zogenaamde Hoofdstembureau. Vanmorgen kwam het Hoofdstembureau voor de laatste keer in openbare zitting bijeen om de uitslagen van de verkiezingen definitief vast te stellen. Dat doen we volgens de wet twee dagen na de verkiezingen om daarmee belanghebbenden nog in de gelegenheid te stellen bezwaren te maken tegen de loop van de verkiezingen. Die bezwaren waren er overigens niet. Dat komt in deze tijd sowieso weinig voor. Doordat we tegenwoordig gebruik maken van stemcomputers is de kans op fouten zo gering dat niemand daar nog behoefte aan heeft. Vroeger wilde een hertelling nog wel eens een paar stemmen schelen.

Nadat we geconstateerd hadden dat er geen bezwaren waren, hebben we de uitkomst definitief vastgesteld. De gekozenen zullen nu worden benaderd om het nodige papierwerk voor de installatie op 2 januari in orde te maken.

De leverancier van de stemcomputers heeft overigens een hele fraaie presentatie van de uitslagen op internet gezet. Klik maar eens op: http://www.verkiezingsuitslagen.nl/Uitslagen/Teylingen/index.html en oordeel zelf.

Verder heb ik vanmorgen de collegestukken voor volgende week doorgenomen.

Vanmiddag was ik een van de genodigden bij de installatie van de nieuwe burgemeester van de gemeente Noordwijkerhout. Sinds deze bijeenkomst heb ik er weer een collega bij in, de uit Amsterdam afkomstige, Gerrit Goedhart. Ik wens hem natuurlijk een hele goede tijd in deze mooie buurgemeente van Teylingen.

Prettig weekend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten