zaterdag 3 juni 2006

Bouwen

Vandaag was het in heel Nederland Dag van de Bouw. In het kader van de campagne 'De Bouw maakt het' organiseerde Bouwend Nederland in samenwerking met een groot aantal bouwbedrijven een open dag. In heel Nederland waren tientallen bouw- en infraprojecten voor het publiek opengesteld.

In Leiden was dat het voormalige Elizabeth Ziekenhuis aan de Hooigracht. In opdracht van SLS-wonen is bouwbedrijf Du Prie bezig met de renovatie van dit prachtige pand. Het complex wordt geheel opgeknapt om een optimale woonbestemming te krijgen met voorzieningen voor verschillende doelgroepen. De historische en monumentale waarden blijven behouden, waarbij stijldetails en bouwtechnische elementen worden teruggehaald. Op die manier komen er zo'n 200 een-kamerappartementen, horeca en allerlei faciliteiten in dit gebouw.

Speciaal voor de opening van deze dag waren minister Dekker van Vrom en de heer Brinkman, voorzitter van Bouwend Nederland, naar de Hooigracht gekomen. Na wat korte toespraken mocht ik samen met de minister de open dag officieel openen, waarna we een rondleiding door het gebouw kregen.

Tot volgende week.

2 opmerkingen:

 1. Hallo MArc
  Wat een dooie boel hier zeg, er schrijft bijna nooit eens iemand iets , was toch in je Warmondse tijd wel anders!! Staan de mensen in een dorp dan toch dichterbij de gemeente dan in een stad?? Denk het wel, het is hier toch meer ons kent ons! Groeten Gina

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dag Gina, leuk om weer eens iets van je te horen. Het is inderdaad wat rustig de laatste tijd. Ik zoek de schuld onmiddelijk bij mezelf. Had in in Warmond nog wel de gelegenheid om elke dag m'n verhaaltje af te hebben, in Leiden is zoveel werk te doen dat het er soms bij inschiet.

  Gelukkig had ik vandaag de tijd om de afgelopen week alsnog in te halen.

  Doe iedereen in Warmond de groeten!

  BeantwoordenVerwijderen