zaterdag 10 juni 2006

Wat mag openheid kosten?

Het college werkt aan het programma voor de komende vier jaar. Een van de opdrachten die de gemeenteraad heeft meegegeven is dat we moeten zorgen voor een nieuwe, open bestuurstijl. Daar werken we op allerlei manieren hard aan. Een weblog zoals deze, kan daarbij een manier zijn om aan een wat breder publiek verantwoording af te leggen over ons werk. Een aantal van mijn collega's denken er over na om op dit gebied ook actief te worden.

Vanuit ambtelijke kant is er inmiddels gekeken naar de consequenties die dat zou kunnen hebben. Men wijst ons op de mogelijkheid dat deze manier van werken zo aanslaat dat het grote publiek massaal gaat reageren of mails gaat sturen. Als je op al die reacties binnen een redelijke tijd wil reageren, dan is daarvoor wellicht een uitbreiding van de ambtelijke ondersteuning nodig. En dat kost natuurlijk extra gemeenschapsgeld.

Gelukkig valt het met reacties op deze site nog wel mee en kan ik het allemaal nog persoonlijk bijhouden. Dit lezen kost u voorlopig dus niets extra en dat wil ik eigenlijk graag zo houden. Maar uw mening hierover stel ik wel op prijs.

Tot volgende week.

1 opmerking:

  1. Voorlopig reageert een specifiek deel van de bevolking op sites als deze. Denk je niet dat de onderwerpen die langs deze weg aan de orde komen niet sowieso aan de orde moeten komen of een deelverzameling zijn van die onderwerpen? Het laat ws. zien waar de communicatie beter kan wellicht? Ook zullen vragen gesteld worden die in het politieke spel nog niet openbaar beantwoord kunnen worden: wat dan? Schijnantwoorden worden niet op prijs gesteld. Zou deze manier van openheid misschien de onderhandelingen anders maken, openbaarder, ... beter??

    BeantwoordenVerwijderen