dinsdag 31 oktober 2006

Begroting

Volle dag vandaag. Vanmorgen ben ik even na 07.00 uur van huis gegaan om pas ver na middernacht weer terug te keren. Een lange collegevergadering in de ochtend, een ontmoeting met onze collega bestuurders uit Leiderdorp tussen de middag, vervolgens een thema bijeenkomst met college en ambtelijk management en tenslotte een lange avondvergadering met de gemeenteraad over de begroting van 2007.

Het was de eerste begroting van ons college en daarmee een soort eerste 'proeve van bekwaamheid'. De begroting is bij uitstek de gelegenheid om te laten zien welke politieke keuzes dit college wenst te maken voor het komende jaar. Voor de politiek is de behandeling van de begroting dus een van de hoogtepunten van het jaar.

Aangezien de publieke tribune de hele avond bijna geheel leeg was, denken onze inwoners daar heel anders over. Toen ik na middernacht het woord kreeg om te reageren op de inbreng van de verschillende fracties was de tribune zelfs helemaal leeg. Blijkbaar slagen we er als politiek niet in om over belangrijke onderwerpen ook voor iedereen interessante debatten te voeren. Dat is jammer.

Tot ziens.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten