dinsdag 26 april 2005

Afscheid

Zoals ik gisteren al aankondigde was het vandaag weer een volle vergaderdag. Eerst was er de wekelijkse collegeagenda en vervolgens de stuurgroep Teylingen, waarin we sturing gegeven hebben aan het fusieproces met Voorhout en Sassenheim dat uiteindelijk tot een nieuwe gemeente per 1 januari moet gaan leiden. Het belangrijkste onderwerp van vandaag was de omvang van de personeelsformatie voor de nieuwe gemeente. Met ander woorden, hoeveel ambtenaren zijn er straks binnen de nieuwe gemeente nodig om alle gemeentelijke taken naar behoren uit te voeren. Dat is wel een lastige discussie. Om te voorkomen dat het voor onze inwoners straks allemaal veel te veel geld gaat kosten wil je eigenlijk een kleine formatie. Aan de andere kant verwachten onze inwoners wel dat alle taken straks ook op een goede manier uitgevoerd worden, en dat de dienstverlening aan onze inwoners optimaal is. In dat spanningveld zoeken we naar een oplossing. We zijn er overigens nog niet uit. Over twee weken zal de stuurgroep een besluit moeten nemen.

Aan het einde van de middag naar Oegstgeest geweest. Daar nam Wethouder Rianne Meester, min of meer door de gemeenteraad gedwongen afscheid. De leden van de diverse college's van B&W uit de verschillende gemeenten hebben tijdens hun dagelijkse werk tegenwoordig zoveel met elkaar te maken dat we elkaar een beetje als goede collega's en soms zelfs als vrienden zien. Je kunt dan tijdens je dagelijkse werkzaamheden ook op elkaar terugvallen als dat nodig is. Rianne kende ik op die manier ook al enige jaren als een betrouwbare en deskundige collega bestuurder. Jammer dat ze nu moet vertrekken, maar zo werkt het in de politiek soms. Ze had een goed afscheidspeech. Het is overigens wel zo dat wethouders de laatste tijd veel vaker dan vroeger voortijdig afscheid nemen. Morgen alweer een afscheidsreceptie, maar dan in de gemeente Alkemade. Ook daar in verband met het vroegtijdig vertrek van een wethouder. Verder morgen gelukkig ook wat prettige en spannende zaken, maar daarover morgen meer.

Tot dan.

1 opmerking:

 1. Beste Marc,
  Een leuk initiatief dit dagboek, met name om als nieuwe burgemeester je band met de inwoners te versterken.

  Ik heb contact met het mevrouw Snijder gehad om een afspraak te maken met de heer De Vroomen om te praten over de ruimtelijke ontwikkeling van Warmond en van de Klinkenbergerpolder in het bijzonder.

  Groetjes,

  Peter Lamboo

  BeantwoordenVerwijderen