zaterdag 30 april 2005

Hoedenparade

Vanmorgen stond ik rond 10 uur, in pak en met ambtsketen om, klaar voor het gemeentehuis om de aubade 'in ontvangst' te nemen. Omdat het voor mij allemaal nog wat nieuw is had ik vooraf het programma goed doorgenomen en een korte tekst op papier gezet. Van de meer evaren mensen begreep ik dat de opkomst meestal wel goed is, maar niet al te uitbundig. Dat pakte dus heel anders uit. Onder het motto 'hoedenparade' trokken grote groepen jong en oud langs het gemeentehuis om de mooiste creaties te showen aan de toeschouwers. Er was behoorlijk werk van gemaakt. Zowel individuele deelnemers als groepen deden mee. Een groep bestond zelfs al uit 75 kinderen. Al met al stond de hele tuin voor het gemeentehuis binnen 10 minuten afgeladen vol.

In een korte toespraak heb ik vervolgens de felicitaties aan Hare Majesteit uitgesproken en hebben we met z'n allen de eerste twee coupletten van het Wilhelmus gezongen. Vervolgens sprak ook de voorzitter van de Vereniging tot viering van Warmondse Feesten (VWF) een woordje tot het publiek, waarna we afsloten met de prijsuitreiking aan de deelnemers. De jury had goed werk verricht. Achter de muziek aan verdween de bonte oranje stoet daarna weer over de Herenweg naar de Gemeentehaven.

Vervolgens ben ik naar het Trefpunt gegaan voor de volgende traditie, een bijeenkomst voor alle oud-gedecoreerde inwoners. Iedereen die ooit in Warmond een lintje heeft gekregen krijgt van de gemeente elk jaar op koninginnedag een uitnodiging voor deze bijeenkomst. De mensen die gisteren van mij een lintje hadden ontvangen waren als eregast aanwezig. Op die manier hadden we zo rond de 100 gasten op de koffie. Voor mij was dat weer een mooie gelegenheid om mezelf even voor te stellen en een korte toespraak te houden. Daarin heb ik gesproken over de toekomst van de Warmondse gemeenschap binnen een nieuwe gemeente. De visie dat die gemeenschap ook na 1 januari gewoon zal blijven bestaan, omdat het de Warmonders zijn die deze gemeenschap vormen, kreeg steun in de zaal. Na de toespraak drie keer hoera voor de koninging waarna het oranjebitter achterover ging. (Het blijft voor mij alleen de kleur die het drankje voor mij bijzonder maakt!)

De hele middag en avond zijn er nog allerlei activiteiten in het dorp. Ik moet zeggen dat de VWF en alle daarbij betrokken bestuursleden en vrijwilligers daar enorm veel werk van hebben gemaakt. Complimenten daarvoor! In de loop van de middag ga ik zelf nog eens even hier en daar kijken. Daarna, rond 1700 uur mag ik de prijsuitreiking doen van de kinderspelen in de tent bij de gemeentehaven.

Het was een leuke dag. Prettig weekend verder.

2 opmerkingen:

  1. En wat jammer dat je het dan maar 1 jaar zo mag doen, want ja moeten we volgend jaar dan naar Sassenheim??
    Wel jammer dat je niet even je hoedje van papier opzette.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat komt allemaal best goed. Dat hoedje heb ik overigens wel even opgehad hoor!

    BeantwoordenVerwijderen