maandag 18 april 2005

De terugkeer van mevrouw Savage

Afgelopen zaterdag was ik dit keer ook even binnen de gemeente. In het Trefpunt speelde St. Matthias een toneelspel in drie bedrijven met de titel 'De terugkeer van Mevrouw Savage' (van John Patrick). Dit stuk speelt zich af in de zitkamer van een privé-kliniek. Op een dag wordt het dagelijks leven in de kliniek verstoord, als eerst een ex-patiënt en een paar dagen later ook nog eens ongewenste gasten op bezoek komen. Het was een volle bak, en ik heb genoten van het toneelspel. Wilt u ook weten hoe deze patiënten en de staf van deze privé-kliniek met deze gasten omgaan? Ik heb begrepen dat men op 22 april nog een voorstelling doet.

De nieuwe week begon vanmorgen direct om half negen met een gesprek tussen het college en het bestuur van de woningstichting. Onderwerp was de voortgang van het bouwproject op de kop van de Dorpstraat. Voor het college een belangrijk project waarover in Warmond vele jaren is gepraat. In dit project komt onder andere ruimte voor een nieuwe supermarkt. Gezien het feit dat de laatste jaren steeds meer winkelvoorzieningen uit het dorp verdwenen zijn is dit voor ons zo belangrijk dat wij bereid zijn om een financiele bijdrage in dit project te doen. In ruil daarvoor willen we dan natuurlijk wel garanties dat de voorziening ook op lange termijn in stand zal blijven. In het gesprek vanmorgen hebben we besproken op welke manier we hierover sluitende afspraken kunnen maken. Ik heb er vertrouwen in dat we hier snel uitkomen zodat de bouw op korte termijn kan starten.

Het komende weekend krijgen we als gemeente internationaal bezoek. Vrijdagavond ontvangen wij burgemeester, wethouders en een aantal gemeenteraadsleden uit onze zustergemeente Champigne in Frankrijk. Ik zal daar het komende weekend natuurlijk verslag van doen in mijn dagboek. Vandaag heb ik met een bestuurder van de jumelagestichting het definitieve programma doorgesproken. Voor de burgemeester betekent dat in ieder geval veel werk aan de winkel het komende weekend. In de voorbereiding daarop ga ik in de loop van deze week aan de slag met een aantal toespraken. Toespraken zullen me de komende tijd sowieso meer tijd gaan kosten. Ook 29 april, 30 april, 4 mei en 5 mei komen eraan. Dat zijn van die gelegenheden dat men iets verwacht van de burgemeester.

Aan het einde van de middag naar het Panorama Tulipland in Voorhout geweest. Dit begint een toerische attractie van formaat te worden. Wist u dat daar vorig seizoen al 50.000 bezoekers zijn geweest en dat dit elk jaar meer wordt? Het is echt de moeite waard om daar eens een kijkje te nemen. Samen met mijn collega's uit Sassenheim en Voorhout hadden we deze locatie uitgekozen voor een gesprek met de lokale en regionale pers. Je kunt daar tenslotte ook hele aardige plaatjes maken. Met de pers hebben we gesproken over de stand van zaken met betrekking tot de fusie. Als het goed is leest u daar de komende tijd dus meer over.

Vanavond een voorbespreking gehad over de Schippertjesdagen. Alweer zo'n groot Warmonds evenement dat dit jaar van 9 tot en met 11 september zal plaats vinden. Met alle partijen die betrokken zijn bij de voorbereiding hebben we om de tafel gezeten om afspraken te maken. Het voordeel van jaarlijks terugkerende evenementen is dat we werken met een vast draaiboek. Door een aantal bouwprojecten in het centrum zullen we wat extra aandacht moeten besteden aan het parkeerregime. Als burgemeester kijk ik natuurlijk extra naar de aspecten die te maken hebben met het onderwerp openbare orde en veiligheid. Vele duizenden mensen extra in het dorp brengt immers ook risico's met zich mee, daar gaan we heel bewust mee om. Voor een gastvrije gemeente als Warmond spreekt het voor zich dat we in kunnen staan voor de veiligheid van onze gasten.

Tot morgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten