vrijdag 14 oktober 2005

Leergang

Vandaag voor de vierde keer dit jaar naar Hierden bij Harderwijk geweest voor een bijeenkomst van de leergang 'Zicht op de veiligheidsketen'. Onder deskundige begeleiding verdiep ik me daar samen met een klein groepje collega burgemeesters in alles wat met het onderwerp veiligheid, crisis- en rampenbestrijding te maken heeft. Ik schreef daar eerder over. Vandaag hebben we vooral doorgesproken 'moderne' crisissituaties zoals ernstige terroristische dreigingen en dan vooral de sociaal maatschappelijke gevolgen daarvan. In andere woorden; hoe ga je als burgemeester om met grote maatschappelijke onrust die het gevolg is van een dreiging van buitenaf.

Verder was vandaag ook een burgemeester te gast van een van onze grote steden. Hij kwam met ons praten over een aantal crisissituaties uit de praktijk. Indrukwekkende verhalen waar voor ons veel uit te leren valt.

Tenslotte hebben we een training gedaan met een case waarin Nederland te maken krijgt met een grootschalige uitbraak van vogelgriep. Momenteel een actueel onderwerp.

Prettig weekend en tot maandag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten