dinsdag 18 oktober 2005

Ontdek Teylingen

De collegevergadering van vanmorgen verliep redelijk vlot. Gebruikelijke besluiten met wederom een hoog gehalte ruimtelijke ordening en handhaving.

Van onze historische vereniging hebben we een brief ontvangen waarin ze verzoeken om bijzondere delen van onze inventaris over te nemen nadat we in januari uit het gemeentehuis vertrekken. Wat doen wij bijvoorbeeld met zaken als een fotogalerij van oud-burgemeesters, diverse kunstwerken, ingelijste foto's van oud-Warmond of een futuristisch schilderij dat de gebroeders Das eens hebben gemaakt van een helemaal volgebouwd Koudenhoorn. Een gemeente verzamelt in de loop der jaren toch een flinke voorraad van dit soort attributen. De vraag is nu waar deze zaken voor de toekomst het best ondergebracht kunnen worden. In ieder geval gaan we in de komende weken een goede inventarisbeschrijving maken op basis waarvan we voor 31 december een beslissing kunnen nemen. Verder zal ik eens overleggen met mijn collega's uit Voorhout en Sassenheim.

Vanmiddag had ik in Sassenheim een bijeenkomst van het hoofdstembureau. Vandaag was namelijk de laatste dag waarop de politieke partijen hun kandidatenlijsten voor de verkiezingen van 30 november konden inleveren. In de vergadering van het Hoofdstembureau hebben we deze lijsten definitief vastgesteld.

Tot slot van de middag heb ik samen met de andere twee burgemeesters een boekje in ontvangst mogen nemen met de titel "Ontdek Teylingen … fietsend, wandelend, lezend". Het boekje is geschreven door Wim Blom, inwoner van Sassenheim naar aanleiding van de fusie van de gemeenten. Het beschrijft de geschiedenis van de drie gemeenten. Dit in combinatie met een fietsroute door de gehele gemeente Teylingen met een toelichting op de markante punten die men op de route tegenkomt. De route is 17 km en kan fietsend of wandelend worden afgelegd.
Het boekje bevat 44 bladzijden, is in kleur, ingebonden in een ringband en voorzien van zo’n 40 foto’s en gaat € 6.50 kosten. De tekst is in samenwerking met deskundigen tot stand gekomen. Het ziet er allemaal erg mooi uit. Ik kan het boekje van harte aanbevelen.

Tot morgen.

3 opmerkingen:

 1. Misschien een idee om dat boekje als welkomstcadeau aan alle Teylingers te geven 1 januari?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. En al die attributen zoals foto's e.d. misschien een idee om die in het liduina en evt. marienhaven te hangen.
  Daar komt het vast goed terecht.
  Anders verdwijnd het misschien op een stoffige zolder of kelder en ziet niemand het ooit nog terug, en nu zien wij het op den duur ook weer terug. Want ja oud worden we toch een keer.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Inderdaad een leuk idee, dat boekje aan alle inwoners. Maar wanneer we 1 boekje per huisadres afleveren dan zijn dat ongeveer 15000 boekjes a € 6,50 = € 97.500. De vraag is of dat past in ons streven om de kosten voor onze inwoners in de hand te houden...

  BeantwoordenVerwijderen