donderdag 6 oktober 2005

Koninklijke foto

Ook burgemeesters hebben een beroepsvereniging te weten het Nederlandse Genootschap van Burgemeesters, het NGB. Vandaag vierde dit genootschap haar 50-jarig jubileum en dus reden voor een feestelijke bijeenkomst. Vandaag ben ik daarvoor afgereist naar Alphen aan de Rijn waar in het gloednieuwe Castellumtheater enige honderden burgemeesters aanwezig waren. We hebben daar kunnen luisteren naar een aantal inspirerende toespraken over het burgemeesterschap door de jaren en het thema van de 'sociale cohesie'. Naast de voorzitter van het genootschap, de Haarlemse burgemeester Pop, kwamen minister Remkes, Prof. Dr. Adriaansens, en de Amsterdamse burgemeester Cohen aan het woord. Minister President Balkenende werd vanmiddag naar de Kamer geroepen waardoor hij niet aanwezig kon zijn.



Als speciale gast was Hare Majesteit Koninging Beatrix aanwezig. Het leukste onderdeel van het programma was het moment waarop zij samen met een paar honderd burgemeesters (allemaal met ambtsketen), op de foto ging. Die kregen we als leuk aandenken mee.

Aan het einde van de middag was ik nog even in Warmond voor de laatste activiteit van onze personeelsvereniging. Die hadden voor de medewerkers van de gemeente een barbecue georganiseerd. Het was er erg gezellig.

Het was in ieder geval een bijzondere dag vandaag, tot morgen maar weer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten