donderdag 20 oktober 2005

Loterij

Vanmorgen begonnen met een kleine loterij in het gemeentehuis van Sassenheim. Vanmorgen was het Hoofdstembureau in een openbare zitting bijeen om de nummers van de verschillende kieslijsten te bepalen. Voor die partijen die bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen ook al meededen was dat niet moeilijk. Deze kregen allemaal een nummer op basis van het aantal stemmen dat deze partijen bij de verkiezingen in Sassenheim kregen. Er waren echter ook twee partijen die vorige verkiezingen niet meededen t.w. ChristenUnie en Trilokaal. Met het opgooien van een 2 euromuntstuk hebben we bepaald dat Trilokaal lijst 5 en de ChristenUnie lijst 6 zal krijgen. De overige nummers zijn 1 voor het CDA, 2 voor de VVD, 3 voor de PvdA en 4 voor D66.

De gemeenteraden van Sassenheim, Voorhout en Warmond hebben ooit besloten hoe de nieuwe gemeente Teylingen er in de toekomst ongeveer uit moet zien. Een van de zaken die ze hebben afgesproken is dat Teylingen de beste gemeente van Nederland moet worden. Dat lijkt me een prima streven, het is uitstekend voor de inwoners en dus steun ik dat van harte. Omdat de huidige 3 gemeenten volgens mij niet behoren tot de beste gemeenten van Nederland moeten we dus niet alleen 3 gemeenten samenvoegen, maar moeten we dus ook een flinke kwaliteitsverbetering realiseren. De colleges van Burgemeester en Wethouders doen momenteel hun uiterste best om deze nieuwe organisatie per 1 januari te laten starten.

Daarnaast hebben de raden ook afgesproken dat de gemeente Teylingen goedkoper moet worden voor haar inwoners. Dat lijkt me eveneens een prima streven, het is prima voor de inwoners en ook dit steun ik dus van harte.

De 3 colleges van Burgemeester & Wethouders staan nu wel voor de opgaven om een organisatie op poten te zetten die en de beste van Nederland is, en goedkoper gaat werken dan de 3 afzonderlijke gemeenten. Op het eerste gezicht lijkt dat bijna onmogelijk, maar we doen ons best.

Vanmiddag zat ik in de onderhandelingen met de ondernemingsraad en de bonden om definitieve afspraken te maken over de consequenties van de fusie voor onze medewerkers. Over een aantal zaken moeten we met hen overeenstemming bereiken om per 1 januari goed van start te kunnen gaan. We hebben lang met elkaar gesproken maar we zijn er nog niet uitgekomen. De medewerkers kennen natuurlijk ook de wensen van de gemeenteraad. Zij redeneren dat je alleen de beste gemeente van Nederland kunt worden wanneer je ook de zaken voor het personeel uitstekend regelt. En dat kost nu eenmaal extra geld. Dat is een lastig dilemma.

Morgen praten we verder, tot dan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten