zondag 30 oktober 2005

Anaconda

Afgelopen zondagmiddag werd de gloednieuwe sleepboot van de Warmondse zeekverkenners groep Anaconda te water gelaten. Voor mij een goede aanleiding om daar even een kijkje te nemen. Het was prachtig weer zodat er veel mensen op de been waren om van deze gebeurtenis getuige te zijn. Na de officiele doopplechtigheid mocht ik even aan boord komen voor een tochtje naar het clubhuis op het eiland Koudenhoorn alwaar het een drukte van belang was. Iedereen die op een of andere manier betrokken is geweest bij de bouw van deze boot werd daar zeer terecht in het zonnetje gezet. Deze boot is duidelijk het product van een grote hoeveelheid belangenloze inzet van deze geweldige vrijwilligers. Gelukkig hebben we in Warmond nog genoeg van deze mensen rondlopen. Een terecht applaus dus. Ik hoop dat de Warmondse zeeverkenners heel lang plezier zullen hebben van hun eigen boot.

Vanmiddag hadden we in Voorhout een bijeenkomst van de fusiestuurgroep. We hebben een aantal besluiten genomen voor zaken die nog voor 1 januari geregeld moeten worden. Het is goed te merken dat de fusiedatum steeds dichterbij komt. Steeds vaker merk ik dat we besluitvorming doorschuiven naar het nieuwe bestuur dat op 1 januari in functie komt. Alleen als het echt noodzakelijk is nemen wij nog besluiten voor de periode na die datum.

Vanavond hadden we in de raadzaal van Warmond een evaluatie van de laatst gehouden Schippertjesdagen. Het is binnen Warmond een goede gewoonte om na afloop van een grootschalig evenement nog eens met alle betrokken partijen te kijken wat er goed, en wat er fout ging. Samen met de organisator van dit evenement, de politie en de gemeente kwamen we tot de conclusie dat de Schippertjesdagen dit jaar prima verlopen zijn. Dit mede dankzij de inzet van een grote groep mensen. Op het gebied van parkeren, geluidsoverlast, bereikbaarheid voor hulpdiensten en vuilafvoer hebben we een aantal afspraken gemaakt voor de volgende Schippertjesdagen in september 2006.

Tot morgen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten