woensdag 30 maart 2005

Wessie de wijkinbreker

Na de gebruikelijke vroege ochtendwandeling vandaag vooral in het gemeentehuis geweest. Eerst regulier overleg met de politie over lopende zaken. Kon ik u onlangs nog melden dat het aantal inbraken in woningen dit jaar nog steeds nul was, helaas moet ik u nu meedelen dat dit aantal tot 1 gestegen is. Zelfs voor een gemeente als Warmond nog steeds niet veel, maar nul klonk natuurlijk veel prettiger. Het anti-inbraakproject met Wessie de Wijkinbreker was tot nu toe zeer succesvol zodat we daar ook dit jaar aandacht aan blijven besteden. Meer informatie over Wessie kunt u terugvinden op de site van de gemeente Warmond

Vervolgens overleg met de brandweercommandant. Morgenavond gaat de gemeenteraad een besluit nemen over het beleidsplan brandweer. Hierin is opgenomen hoe de brandweer zich in de komende jaren gaat ontwikkelen. Met de commandant heb ik nog een aantal punten doorgesproken.

Verder heb ik vanmiddag de voorbereiding gedaan voor de raadsvergadering van morgenavond.

Vanavond was ik aanwezig bij een bijeenkomst die was georganiseerd door de Kamer van Koophandel en het Bedrijfsleven in de Duin en Bollenstreek. Ondanks de voetbal was de opkomst heel behoorlijk.

De aanwezige gemeente- en regiobestuurders hebben nog eens nadrukkelijk de wensen van het bedrijfsleven in dit gebied kunnen vernemen. Verbetering van infrastructuur en meer ruimte voor bedrijven was de kern van de boodschap. Voor Warmond was het goed te horen dat men ook vooral aandacht vraagt voor de rol van de waterrecreatie in dit gebied. In deze sector liggen kansen die bedrijfsleven en politiek samen moeten oppakken. Daar gaan we eens over nadenken de komende tijd.

Morgen weer verder.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten