dinsdag 1 maart 2005

Fusiebesprekingen

Vandaag eerst een uitgebreide vergadering van het college van burgemeester en wethouders. De agenda was een lange lijst met allerlei verschillende onderwerpen met betrekking tot het beheer van de gemeente zoals onderhoud van riolering, wegen, verkeersmaatregelen etc. etc. Verder hebben we uitgebreid gesproken over hoe we aankijken tegen de aanleg van een nieuw NS station binnen de gemeente.
Vanmiddag hadden we weer het 2-wekelijks overleg met de college's van Sassenheim en Voorhout over de fusie van onze 3 gemeenten. Hier hebben we o.a. uitgebreid gesproken over hoe de ambtelijke organisatie van de nieuwe gemeente er uit moet komen te zien. Dat lijkt een technisch onderwerp maar het is van groot belang voor de manier waarop we de de inwoners van de nieuwe gemeente straks van dienst kunnen zijn. Daar staat tegenover dat de ambtelijke organisatie ook geld kost en dat moet straks door diezelfde inwoners wel worden betaald. We zoeken daarom naar een goede balans tussen betaalbaarheid en dienstverlening waarbij we natuurlijk graag gebruik willen maken van de voordelen die de fusie op zich met zich mee moet brengen.
U ziet het, vandaag was een dag vol vergaderingen, maar ik heb wel het gevoel dat we weer iets hebben bereikt in het belang van onze inwoners, en daar doen we het allemaal voor. We spreken elkaar morgen weer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten