woensdag 7 januari 2009

Jazz

Leiden kent een groot aantal evenementen. Vaak hebben deze evenementen een economische doelstelling en daarmee spelen ze een belangrijke rol in onze stedelijke economie. Om als wethouder Economische Zaken eens een kijkje achter de schermen te nemen bij de organisatie van zo'n evenement ga ik de komende tijd een uitgebreid werkbezoek of stage lopen bij de Leidse Jazzweek.

Vanavond was ik daarom met een groot aantal van de vrijwillige medewerkers van de Leidse Jazzweek in het Holiday Inn. Daar kregen we een presentatie over het programma en de diverse werkzaamheden die we tijdens de Leidse Jazzweek gaan verrichten. Er zijn veel vrijwilligers nodig voor verschillende functies zoals gastvrouwen, stagemanagers, artiestenbegeleiding, barsupport. Persoonlijk krijg ik de eervolle taak om op 23 januari de begeleiding van Europe's first lady of jazz, Rita Reys (foto) voor mijn rekening te nemen. Bovendien mag ik op 21 januari de officiele opening van de Jazzweek verrichten. Tijdens de Leidse Jazzweek zal ik op deze plaats natuurlijk verslag doen van mijn ervaringen.
Tijdens de bijeenkomst vanavond mocht ik met de hele crew op de foto. Kaarten voor de Leidse Jazzweek kunt u bestellen via de website van dit evenement www.leidsejazzweek.nl

Tot ziens.

1 opmerking:

 1. Hoi Marc,

  Leuk om op jouw weblog nieuws over de Leidse Jazzweek terug zien en nog leuker dat je ook mee gaat werken als vrijwilliger! Na het succes van 2008 zijn wij als organisatie zeer ambitieus van start gegaan met de plannen voor 2009. Zo hebben we een grotere opzet gekozen met meer podia en nog weer grotere namen uit de Jazzwereld. Nergens hadden wij gerekend op een tegenvaller zoals de kredietcrisis die met zich meebrengt. Helaas hebben wij sponsoren zien terugtrekken en is de kaartverkoop nog niet op het nivo wat wij nodig hebben. De locatie Lutherse Kerk hebben wij daarom teruggetrokken uit het programma.
  De stad hangt vol met Jazz, je kunt er bijna niet meer om heen en de pers helpt ons ook enorm dus we hopen dat de bezoekers wederom in grote getalen naar de Leidse Jazzweek komen!

  En leuk, tijdens de Jazzweek zal de Stichting Tegen Zinloos Geweld aktie voeren op woensdagavond, de Kroegentocht! Zie onder het bericht uit hun nieuwsbrief!

  Leiden

  Aanstaande woensdag 21 januari staat gemeente Leiden op het programma. Draaien Tegen Geweld heeft aansluiting mogen krijgen bij de Leidse Jazzweek. 21 januari is de beroemde kroegentocht en Draaien Tegen Geweld zal in een groot aantal van de horeca die hieraan deelnemen aanwezig zijn. Natuurlijk weer met de bijgaande goede sfeer en een enthousiast promoteam met jongeren uit de regio!  Op naar de het 1e concert van Chris Barber op 17 januari!

  Namens de organisatie,
  Trudy Kwik

  BeantwoordenVerwijderen