vrijdag 23 januari 2009

Rita

Als wethouder Economische Zaken is het voor mij belangrijk om goed contact te houden met de Leidse bedrijven. Een gedegen kennis van die bedrijven is voor mijn dagelijkse werk onmisbaar. Om die kennis te vergroten leg ik werkbezoeken af. In bepaalde gevallen hebben deze bezoeken de vorm van een werkstage.

Vandaag was ik voor zo'n stage te gast bij een bijzonder Leids bedrijf. Kwik Events bestaat sinds 2001 en is gespecialiseerd in het organiseren van allerlei evenementen. Het enthousiasme waarmee eigenaar Trudy Kwik en haar team dat werk doen werkt aanstekelijk. Dat heb ik vandaag mogen ervaren bij mijn werkstage achter de schermen van de Leidse Jazzweek in de rol van artiestenbegeleider.

Het was mijn taak om ervoor te zorgen dat het de Jazzartiesten aan niets ontbrak. Dat waren dus artiesten als Scott Hamilton, Ruud Jacobs, Peter Beets en Joost Patocka, maar in het bijzonder ging het natuurlijk om de begeleiding van de ster van de avond, Europe's First lady of Jazz: Rita Reys. Het werd werkelijk een geweldige kennismaking. Ik ben diep onder de indruk van de manier waarop deze vrouw van 84 jaar in staat is haar publiek voor zich te winnen. In de gesprekken die ik backstage met haar had werd me duidelijk met hoeveel inzet en enthousiasme zij dit nog doet.

Een bijzondere stage dus. Een kijkje achter de schermen bij de organisatie van een van de vele Leidse evenementen was absoluut de moeite waard. Hoe belangrijk die evenementen zijn voor de Leidse economie is mij de afgelopen week weer eens heel duidelijk geworden. Los van het belang voor inwoners uit onze eigen stad, zetten deze evenementen Leiden tot ver buiten haar grenzen op de kaart.

Tot ziens.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten