woensdag 6 mei 2009

Biopartner

Vandaag begonnen met een uitgebreid interview met Suzanne Lammers van het Leids Dagblad. Zij wilde met me praten over het collegevoorstel om het beleid met betrekking tot gemeentelijke panden te gaan veranderen. Er is nogal wat onrust ontstaan over het nieuwe 'beleidskader vastgoed' dat onlangs de inspraak in is gegaan, en waar ik binnen het college verantwoordelijk voor ben. Vooral de culturele instellingen in de stad hebben massaal bezwaar gemaakt tegen het collegevoorstel. Op grond van die bezwaren heeft het college een belangrijke verandering in het voorstel aangebracht waardoor het voorstel naar mijn mening nu goed in elkaar zit. Ik ben benieuwd hoe dat volgende week in de krant komt. Binnenkort gaat de commissie zich over het voorstel buigen.
Vandaag was ik voor een werkbezoek bij het BioPartner Center op het Bio Science Park. Deze organisatie biedt startende ondernemers in de Life Sciences flexibele kantoor- en laboratoriumfaciliteiten. Bedrijven in het BioPartner Center Leiden profiteren niet alleen van het dienstenaanbod van het Center zelf, maar door de onderlinge contacten met collega-huurders onstaat een waardevol bedrijvennetwerk.

Veel grote en succesvolle Bio Science bedrijven die nu in Leiden gevestigd zijn, zijn ooit begonnen als kleine starter in een ruimte van Biopartner. Daarmee zijn de bedrijfsverzamelgebouwen als het ware de kraamkamers van het Bio Science Park.

Overigens zitten de gebouwen van Bio Partner op het ogenblik flink vol. Daarom gaat men later dit jaar de eerste paal slaan voor een geheel nieuwe voorziening, de Bio Partner Accelerator. Een geheel nieuw gespecialiseerd biotech gebouw waar bedrijven die na de start succesvol zijn kunnen doorgroeien tot het moment dat ze eigen huisvesting kunnen realiseren.

Tot ziens.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten