vrijdag 15 mei 2009

HAL Allergie

Sinds vandaag hebben we er 300 nieuwe arbeidsplaatsen bijgekregen in de stad. Vanmiddag opende het bedrijf HAL Allergy de deuren van een gloednieuw bedrijfscomplex op het Leidse Bio Science Park. Ruim twee jaar geleden schreef ik op deze plaats over het slaan van de eerste paal voor deze nieuwe onderneming. De vestiging van HAL Allergy is een belangrijke mijlpaal voor de Biotech Leiden. Het bedrijf is 50 jaar geleden in Haarlem ontstaan en heeft sinds die tijd een forse groei doorgemaakt. Omdat Haarlem de ruimte voor die groei niet langer kon bieden heeft het bedrijf de overstap naar Leiden gemaakt. De kracht van ons Bio Science Park speelde bij deze beslissing een belangrijke rol.

HAL Allergy is producent van anti-allergievaccins. De meeste bedrijven die op dit gebied actief zijn maken medicijnen die alleen de symptomen van allergie onderdrukken zoals jeuk, niezen of benauwdheid. HAL Allergy pakt de oorzaak aan, waardoor het immuunsysteem gecorrigeerd wordt en allergische klachten geheel verholpen kunnen worden.

De officiele opening van het bedrijf werd verricht door onze burgemeester Henri Lenferink. Hij deed dat door het overhandigen van de sleutels van onze stad aan de nieuwe CEO Harry P. Flore (foto). Om ervoor te zorgen dat alle nieuwe medewerkers zich snel thuisvoelen in onze stad bood hij mede namens de Universiteit Leiden alle medewerkers een introductiedag in Leiden aan.

Tot ziens.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten