vrijdag 8 mei 2009

Gouden Spike

Vanmorgen eerst naar Noordwijk Space Expo geweest voor een dubbelinterview met het magazine Leven. Samen met mijn Noordwijkse Collega Leendert de Lange hebben we gesproken over samenwerking tussen twee belangrijke economische clusters t.w. Space Science en Bio Science. Beide kennisintensieve sectoren bij uitstek waarvan de verschillende bedrijven steeds vaker tot samenwerking komen. Wist u dat onderzoek naar nieuwe geneesmiddelen in de ruimte soms veel voordelen heeft? Leendert en ik kunnen er in ieder geval erg enthousiast van worden. Wordt vast een leuk artikel in de volgende editie van Leven. Na het interview snel naar Leiden voor een sportonderwerp.

Leiden kent twee sportevenementen t.w. de Leiden Marathon (staat 17 mei al in uw agenda?) en de Gouden Spike. Deze laatste heeft met zo'n 600 deelnemers een kleinere deelname maar is in de atletiekwereld zeker van nationaal belang. De Gouden Spike wordt traditiegetrouw gehouden rond de atletiekbaan in de Leidse Hout op de tweede zaterdag van de maand juni. U bent dit jaar op 13 juni van harte welkom. Vanmorgen had ik met de organisatie van dit evenement een goed gesprek over de organisatie en de financiering van dit mooie evenement.
Ik beeindigde de middag met een overleg met de (horeca)ondernemers die gedupeerd waren door het feit dat de festiviteiten op koninginnedag waren stil gelegd als gevolg van het drama in Apeldoorn. We hebben met elkaar gesproken over de manier waarop dit besluit tot stand gekomen was en wat daarbij goed en niet goed was gegaan. Het was een goed gesprek waarbij de ondernemers duidelijk maakte waarom ze liever een ander besluit hadden gezien. Vervolgens hebben we gesproken over de wettelijke mogelijkheid om geleden schade gedeeltelijk te compenseren.

Tot ziens.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten