dinsdag 12 mei 2009

Crisisplan

Vanavond besprak de raadscommissie Werk en Financien het Actieplan Stedelijke Economie en Arbeidsmarkt. Met betrokkenheid van veel partijen in de stad en onze ambtenaren hebben collega Jan-Jaap de Haan en ik de afgelopen periode samengewerkt aan dit plan dat een antwoord moet geven op de vraagstukken waar onze inwoners en bedrijven mee te maken krijgen als gevolg van de economische crisis. Over de totstandkoming van dit plan schreef ik eerder op deze plaats.

Daarbij was ons streven om te komen tot een praktisch, uitvoerbaar en realistisch actieplan. Geen woorden maar daden, dus; gepraat is er naar onze mening al veel te lang over de crisis. Het plan bevat een overzicht van allerlei nieuwe en reeds bestaande acties die kunnen helpen om Leiden door de crisis heen te helpen.

Nadat de Leidse ondernemers op 16 maart jl. hun reactie gaven op het actieplan was vanavond dus de commissie Werk & Financien in de gelegenheid om hetzelfde te doen. Daarbij kreeg het college veel complimenten over de door ons gekozen aanpak en het resultaat. Een mooi voorbeeld van samenwerking tussen gemeente, bedrijfsleven en inwoners om te komen tot een realistisch en uitvoerbaar plan. We hebben de complimenten graag in ontvangst genomen en kunnen door met de uitvoering van het plan, samen met partners in de stad.

Tot ziens.

1 opmerking:

 1. LEIDEN - 15 mei 2009 - Bouwbedrijf Hillen & Roosen vraagt haar faillissement aan, dat meldt RTL Z. Het aannemersbedrijf verkeert al langer in zwaar weer en ging begin dit jaar ook al bijna failliet. In maart vond er een spoeddebat plaats in de Leidse gemeenteraad, toen bleek dat PvdA-wethouder Marc Witteman had verzuimd de gebruikelijke bankgaranties op te nemen in de overeenkomst met betrekking tot de grootschalige verbouwing van de Stadsgehoorzaal die door Hillen & Roosen wordt uitgevoerd. Daardoor loopt de gemeente Leiden zelf een financieel risico in het geval er iets mis zou gaan. Dat doemscenario wordt nu dus werkelijkheid. Witteman overleefde in maart dit jaar een motie van wantrouwen van de oppositie. D66-fractievooorzitter Paul van Meenen reageert nu niet anders dan in maart: "Witteman heeft de risico's niet goed ingeschat. Dat vonden we toen al en helaas blijkt nu ons gelijk. Het is een drama." Hoe groot de financiële strop voor de gemeente is, is nog niet duidelijk. Wel is zeker dat een fors deel van de aanneemsom nu dubbel betaald zal moeten worden. De gemeente had Hillen & Roosen al voor vrijwel de hele klus betaald. De onderaannemers die het nu moeten afmaken, zullen hun rekeningen nu ook naar de gemeente sturen.

  De gemeente wilde nog niet reageren en komt later vandaag met een verklaring.

  Gerelateerde berichten gerelateerde berichten

  Reageer op dit artikel

  Reacties op dit bericht:
  Ja hoor tis weer zover Witteman smijt met geld........flikkerstraal die vent er nu maar weer eens uit! Typisch weer een PvdA stunt, die hebben patent op geld verslindende projecten!!!

  Leidsesleutels (15-05-2009 16:12:23)

  Bij dat eerdere debat werd met name door de PvdA de mogelijke schade enorm gedownplayed. Het zou maar om enkele tienduizenden euro's gaan. Eens zien of dat toen verzonnen was, of de waarheid.

  Eeuwig zonde van al dat geld =/

  J. van der Kraats (SP) (15-05-2009 16:52:07)

  PvdA..Heer Witteman: hoeveel % is een wethouder financiëel aansprakelijk voor foute inschatting en hoeveel % eigen verantwoordelijkheid heeft een wethouder rten opzichte van zijn-haar Partij.

  Draait de PvdA- Kas- nu op voor deze financiële blunder.

  Is de heer Witteman geschikt voor zijn functie..na deze financiële blunder .

  Indien de heer Witteman privé-thuis ook zo blundert en vergeetachtig is...dan kan ie met spoed een cursus volgen - bij bekende instellingen..met niet een vergoeding van zijn Ziekenfonds!

  Wie heeft de boekhouding niet op orde in onze gemeente Leiden, Waar zijn de accountants die de gemeente- boekhouding controleren

  Noem eens namen?

  Als de gehele klus al betaald is aan de wettelijke aannemer ..jammer toch dat de Onderaannemers nu ''oók nog eens declareren".

  Wat een domper !!

  diederick (15-05-2009 16:57:50)

  Adoe man, als Marc is oost indies doof, hij moet op die blaren zitten, seg!! Beter nu de toutjes uit handen geven en weg gaan als slimme vos, want de put is nu gedempt.

  Soeharto Kamajojo (15-05-2009 18:02:13)

  Ach alles kan hier toch in Leiden? Het ene moment hebben we een meevallertje en op dit moment een tegenvallertje....genaamd Marc Witteman. Ik zag bij de opening van hotel Rembrandt dat die daar alweer de mooie jongen uithing, maar ik zag ook zijn lieftallige eega en mijn vermoeden is dat ze de touwtjes thuis stevig in handen heeft. Jammer genoeg heeft ze dit niet geweten anders had man lief wel even worden gecorrigeerd, nu is dit te laat en met de billen bloot is ook geen optie meer. We weten het in het land van parlementen, presidenten en wethouders je moet een partner hebben die achter je staat, Hillary stond achter Clinton toen hij verklaarde geen sex te hebben gehad met Monica Lewinsky! Nu had hij ook gelijk een sigaar in een vrouwelijk geslachtsdeel steken is geen sex maar een handeling maar dat Monica de persoonlijke sigaar van Clinton stimuleerde was wel degelijke een intimiteit maar Hillary stond achter de beslissing van haar man, dat dit uiteindelijk negatief uitpakte voor Clinton weten we allemaal. Een persoon die bepaalde verantwoordelijk heden hebben moeten als deze niet naar behoren worden uitgevoerd gewoon weg verwijderd worden....nee niet met een premie voor vermeende stommiteiten (want we zitten in een crisis....) nee gewoon weg! Met een beetje mazzel kan hij nog wel ergens een baantje vinden want in de politiek worden zat stommiteiten uitgehaald dus ook voor Marc is zeker een plaatsje in Den Haag ergens in een stoffige kantoortje, Misschien weet Pechthold nog wat voor je Marc!!!
  We zullen niet om je treuren.....

  Ron (15-05-2009 19:12:56)

  http://i2.photobucket.com/albums/y42/dommeltje/Mei%202009/Rembrandthotel11mei0925Custom.jpg?t=1242160401

  Wat zou Marc hier nu denken....heb ik het licht wel uit gedaan, het gas....euh sjit !! Bankgaranties, dat gaat me de kop kosten!!

  Ronald (15-05-2009 19:31:50)

  Dat wordt snel je biezen pakken Marc, neem je die kwal Steegh ook gelijk mee?

  jaja (15-05-2009 21:38:28)

  BeantwoordenVerwijderen