maandag 13 juni 2005

Morgen fusiedebat

Vandaag de tijd genomen om wat lees en schrijfwerk weg te werken. Een paar dingen die al een tijdje lagen te wachten heb ik afgemaakt. Daarnaast waren er weer de gebruikelijke besprekingen.

Zo begon vanmorgen met een bijeenkomst van de 3 'fusie-burgemeesters'. We bespraken verschillende zaken die een relatie hebben met de fusie. Daarbij was het debat dat morgenavond in de Tweede Kamer zal plaatsvinden over onze fusie, natuurlijk het onderwerp van gesprek. Zoals ik eerder schreef zijn er de afgelopen weken wat ontwikkelingen geweest die de uitkomst van dit debat toch nog een beetje onzeker maken. Zowel voor- als tegenstanders van de fusie zijn de afgelopen tijd achter de schermen in gesprek geweest met leden uit de Tweede Kamer. Ik heb het gevoel dat alle argumenten nu wel uitgewisseld zijn. Ik wacht het debat van morgen met buitengewoon veel interesse af. Ik zal in ieder geval op de tribune van de Tweede Kamer aanwezig zijn. Mijn verslag leest u morgenavond op deze plek.

Daarnaast heb ik vandaag o.a. overleg gevoerd met de brandweer over hoe we een aantal onveilige situaties die we binnen de gemeente hebben aangetroffen zullen aanpakken. Daar komen we wel uit.

Vanavond was ik in de regio aktief. In het Holiday Inn in Leiden was een informatiebijeenkomst in het kader van de Rijnlandroute, u weet wel die wegverbinding waarover we in de regio al een tijdje praten. Volgens een van de sprekers vanavond staat deze wegverbinding al sinds 1938 op de politieke agenda! De bijeenkomst van vanavond was vooral om geinteresseerden te informeren over de besluiten die onlangs over deze route zijn genomen. Als regionale portefeuillehouder zat ik in het panel achter de tafel. We hadden een volle zaal. Ik heb het niet precies kunnen tellen, maar 150 toehoorders waren er wel. Na afloop begreep ik van een aantal aanwezigen dat het een goede en informatieve avond was geweest. Als u meer wilt weten over dit project, probeer dan eens om het woord 'Rijnlandroute' te googelen (schrijf je dat zo?). Dat geeft een aardig overzicht.

Tot morgen.

3 opmerkingen:

  1. Of als zoeken in Google?
    Googlen??

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik bedoelde natuurlijk zoeken in Google. De laatste tijd merk ik steeds vaker dat dit in Nederland een werkwoord begint te worden. Vandaar. Googlen dus.

    BeantwoordenVerwijderen