vrijdag 17 juni 2005

Zestig jaar

Vanmorgen eerst even in Warmond geweest. De voorraad electronische mail is door alle drukte de afgelopen dagen flink opgelopen. Daarna in Lisse met een aantal bestuurders uit de streek gesproken over de problematiek van de Poolse arbeiders in onze streek. Per jaar komen enige duizenden Poolse werknemers naar dit gebied om te werken. Met name de huisvesting van deze groep is een lastig vraagstuk met allerlei bestuurlijke problemen. Een aantal maanden voor ik in Warmond burgemeester werd zijn we daarom in de regio gestart met een groot onderzoek naar dit onderwerp. Dit onderzoek is nu afgerond met als resultaat een aantal aanbevelingen die de betreffende gemeenten in de streek kunnen overnemen.

Begin van de middag, ben ik met een mooie bos bloemen, op visite geweest bij de familie Lödel. Dit paar is volgende week maar liefst 60 jaar getrouwd en dat is een bezoekje van de burgemeester meer dan waard, dat begrijpt u. Deze mensen waren dus in juni 1945 in het huwelijk getreden en dat op zich was al een reden voor veel verhalen over vroeger. We hebben gezellig een uurtje zitten praten over van alles en nog wat.

Daarna ben ik naar Rijnsburg geweest naar de 'Burgemeesterskring'. Dat is een verband van burgemeesters in onze regio die elkaar zo af en toe in een informele sfeer ontmoeten. Dit keer hadden we een bedrijfsbezoek bij Heemskerk, gewassen en gesneden groenten in Rijnsburg. Bijna 500 mensen werken hier dagelijks aan gesneden groenten voor een flink deel van de Nederlandse bevolking. Mooi bedrijf met natuurlijk ook een aantal wensen voor de overheid. Ze hebben een toepasselijke website, www.gekopgroenten.nl

Vervolgens hebben we nog wat gepraat over wat actuele zaken.

De dag eindigde vandaag in Rotterdam. De personeelsvereniging had een dagje uit georganiseerd dat eindigde in een bourgondisch themarestaurant (zie www.heksenkethel.nl). Dat was weer eens wat anders dan gewoon uit eten. In een mysterieuze omgeving werden we ontvangen door een zingende gastheer die in plat Rotterdams en zonder gevoel voor normen en waarden, het publiek in de maling liep te nemen. Het werd een bijzonder avondje uit.

Prettig weekend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten