woensdag 1 juni 2005

52,1% van de Warmondse kiezers steunden het grondwettelijk verdrag.

Vanmorgen na mijn wekelijkse rondje hardlopen eerst maar even de gang naar het stembureau in mijn woonplaats gemaakt. Het was er vanmorgen vroeg al behoorlijk druk.

In de loop van de ochtend heb ik binnen Warmond een rondje langs twee stembureau's gemaakt. Om de stembureauleden de hand te schudden, maar ook om te bekijken of alles naar wens verloopt. De opkomst zag er aan het eind van de ochtend al veelbelovend uit.

Terwijl de verkiezingen gewoon doorgingen stond voor mij de rest van de middag weer in het teken van sollicitatiegesprekken met kandidaten voor de toekomstige gemeentesecretaris. Na de eerste ronde, waar ik eerder over schreef, waren er drie kandidaten overgebleven. Met twee mensen hebben we vandaag gesproken, met de derde spreken we begin volgende week. Bij zo'n tweede gesprek maken we het de kandidaten niet makkelijk, het gaat immers om een belangrijke en zware functie. Overigens is dat niet alleen voor de kandidaten zwaar, ook voor de selectiecommissie is het een verantwoordelijke klus die we bijzonder serieus nemen.

Vanavond was ik weer terug in Warmond bij het afsluiten van de verkiezingen. Om 21.00 uur sloten de stembureau's en even later was de uitslag bekend. Voor Warmond was dat 52,1% voor en 47,9% tegen bij een opkomst van ruim 69%. Hiermee wijkt Warmond dus af van de landelijke uitkomst. Na een eerste analyse per stembureau lijkt dat iets te maken te hebben met de gemiddeld hogere leeftijd in onze gemeente. Bij het stembureau in de 'nieuwste' wijken waren de tegenstemmers wel in de meerderheid, maar de andere uitslagen compenseerden dit.

Dankzij een aantal vrijwillige leden op de stembureau's en de grote inzet van een aantal medewerkers in het gemeentehuis is alles perfect verlopen. Als burgemeester kon ik aan het einde van de avond tevreden de definitieve uitslag ondertekenen.

Voor zover het u interesseert, ik heb vandaag voor het grondwettelijke verdrag gestemd. Dit hoeft voor u overigens niet echt een verrassing te zijn. Lees de toespraak die ik bij de ondertekening van het jumelage-contract op 23 april 2005 heb gehouden er nog maar eens op na. U vindt deze toespraak onder de knop 'toespraken' van mijn homepage.

Tot donderdag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten