dinsdag 7 juni 2005

VNG congres I

Vandaag was de eerste dag van het congres van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) in Goes. Dat was dus vroeg de deur uit vanmorgen. Met de collega's uit Sassenheim en Voorhout hadden we afsrpaken gemaakt om samen te reizen.

Het thema van dit congres was 'de Burger in Beeld'. Gedurende 2 dagen buigen zo'n 2700 gemeentebestuurders zich o.a. over de vraag hoe het komt dat het beeld dat bestuurders hebben van de samenleving niet altijd overeenkomt met het beeld dat onze inwoners hebben. Een aardig onderwerp voor de week na het Europese referendum. Rondom dit thema hebben we kunnen luisteren naar diverse inleiders om vervolgens in een groot aantal deelsessies met elkaar door te kunnen discussieren.

Het onderwerp 'Zicht op de burger' is wat mij betreft ook voor de gemeente Teylingen van groot belang. Ook onze inwoners zijn van mening dat de gemeentelijke dienstverlening beter kan en dus ook beter moet. Wat mij betreft moeten we de voordelen van de fusie in dit opzicht optimaal gebruiken. In het belang van onze inwoners. Ik zal hier de komende tijd extra aandacht aan besteden.

Naast het officiele programma heeft het jaarlijkse VNG congres ook een informeel doel. Het is voor gemeentebestuurders de gelegenheid om elkaar buiten de talloze vergaderzalen te ontmoeten.

Tot morgen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten